Könyvesbolt

Körülbelül 15 évvel ezelőtt sétáltunk Pasaréten, ahol megláttunk egy kicsi közértet meseszép környezetben. Megálltunk, és mondtam a férjemnek, hogy az lenne a világon a legjobb, ha itt nyitnánk egy olyan boltot, ahol csak mesekönyvet árulnánk. Akkor továbbmentünk, de az ötlet ott élt a szívemben. Az olvasás szeretetét remélem, én is továbbadom a gyerekeknek, ők is tudni fogják, hogy minden örömre és bajra van egy könyv.

2009-ben, amikor megláttam, hogy Budakeszin kiadó egy öreg sváb parasztház előtte árnyat adó almafával, tudtam, hogy ez a hely lehet az, ahová a mesekönyvboltomat megálmodtam. Azóta is ugyanúgy szeretem a park szomszédságát, a ház fagerendáit, azt, hogy gyerekméretű, hogy sarokház, így van is szomszédja és nincs is, és vén, vastag falai a legnagyobb hőségben is kellemesen hűs teret adnak a betérő olvasóknak.

Tudtam, hogy valami jó név illene hozzá, valami sokatmondó név. Minden magyar gyerek akkor ismerkedik először a betűkkel, mikor paradicsomlevest kanalazgat betűtésztával. Kirakjuk a tányér szélére a kicsi nevét, és ők nagyon örülnek, hogy az ő nevük is benne volt a levesben. Ez az az étel, ami gyermekkorunk meghatározó íze, és úgy kamaszkor végével  lekerül az étlapról, és csak akkor jön újra, amikor nagy nosztalgiával és némi cukorral megfőzzük gyermekeinknek. Ezért lett Betűtészta a nevünk. Amikor felkerült a portálra a cégérünk, olyan jó volt látni, hogy emberek megálltak és szeretettel nézték a Betűtészta nevet, szerintem nekik is eszükbe jutott az íz, az emlék, és a paradicsomleves betűtésztával, mint korszakokat meghatározó íz élmény.

Mikor a név megvolt, szinte már adódott a piros portál, bár a zöld sokáig versenyben volt. Így inkább belül lettünk „zöldek”, papírpolcokra raktuk a rengeteg könyvet. A kanál-kilincsbe bekerült gyermekeim, Szonja és Borisz neve.

Nagyon sok szeretet van ebben a 70 nm-es boltban, legfőbb célunk az olvasóvá nevelés, hogy életre szóló barátság köttessen a gyerekek és az irodalom között. Nyitásunk óta olyan sok könyv került polcainkról a gyerekszobák polcaira, amennyinek töredéke sem kerülhetett volna a Betűtészta mesekönyvbolt gyerekirodalomnak otthont adó közege nélkül. .

Téged is szeretettel várunk!

Enner Patrícia

Betűtészta mesekönyvbolt
2092 Budakeszi
Fő utca 115.
Tel: 0623655918, 06306317610
info@betuteszta.com

 

NYITVATARTÁS: hétfőtöl péntekig 10-18 óráig, szombaton 10-13 óráig

 

A bolt bejárati ajtaja:

Front door

Szeretettel várunk a Betűtésztában!

shop front

Olvasókra és írókra várva:

Fotel

Mesebőrönd titkokkal!

 bőrönd

 

További képeket a boltról IDE kattintva találhattok!

Ön elavult böngészőt használ! A jobb felhasználói élmény érdekében kérjük, frissítse böngészőjét.   Értettem