Betűtészta Kiadó

A Kiadóról

A Betűtészta kiadó ötlete 2010-ben, az akkor már pár éve sikeresen működő budakeszi mesekönyvesboltban született meg. A szintén Budakeszin élő Nyulász Péter író-költő keresett meg minket a Balaton legendáját feldolgozó könyvötletével. A Helka- A Burok-völgy árnyai című könyvet 2011-ben adtuk ki, elnyerte az IBBY (Év Gyerekkönyve Díjat). Illusztrátora a szintén budakeszi Bohony Beatrix volt. A Helka azóta is töretlen siker, hetedik kiadását éli meg, közel 20 000 eladott példánnyal.

Folytatása, a Ciprián- A Balaton hercege Szepesi Szűcs Barbara illusztrációival, 2016-ban jelent meg a Helka-trilógia záró kötete a Kamor- Helka menyegzője Baracsi Gabi rajzaival.

Jelenleg 32 kiadvány szerepel a kiadó portfólióján, törekszünk különös hangvételű, témaválasztású könyveket adni a gyerekeknek. 2015 óta nem csak magyar szerzők műveit jelentetjük meg, első adaptációnk Bob Logan: Kád-tenger Kapitánya volt, melyet Rebecca Cobb, Julia Donaldson, Cassie Baesley, Fabian Lenk, Kelly Jones, Jon J Muth, David Elliot, Amy Krouse Rosenthal könyvek követtek.

Szeretnénk aktívan részt venni az olvasóvá nevelésben, megismertetni a gyerekekkel a hazai és külföldi gyerekirodalom legjavát, írókat, illusztrátorokat elindítani ezen az értékes, szép pályán.

 

 

ELÉRHETŐSÉGEINK

e-mail: info@betuteszta.com

telefon: 06306317610

Postacím: 2092 Budakeszi, Fő u. 115.

Betűtészta mesekönyvbolt nyitvatartás:

Hétfőtől péntekig 9-18 óráig, szombaton 9-13 óráig

 

 

 

Ön elavult böngészőt használ! A jobb felhasználói élmény érdekében kérjük, frissítse böngészőjét.   Értettem