Hűségprogram Ingyenes házhozszállítási lehetőség

Mese arról, ki mindenki lakhat az orrunkban...

Tóth Krisztina: Orrfújós mese

 

– Üdvözlöm önt, tisztelt uram! A nevem Fikula asszony, és itt lakom a Peti nevű kisfiú orrában.

2016 egyik szókimondó gyerekkönyvújdonsága az Orrfújós mese. Tóth Krisztina könyve mesés életet lehel egy olyan témába, melyet első ránézésre nem gondolnánk a műfajhoz illőnek: az orrfújás és a bacilusok világát.

 

A gyerekorrból gyerekorrba költöző, szörnyen zöld (családfáját nemesi büszkeséggel egészen Pócon Póc takonykirályig visszavezető) Fikkelstein úr kalandja nem csak egy öncélúan undi-humoros sztori, hanem a betegségek terjedéséről szóló szellemes tanítómese is. Elég egyetlen, az orrfújást nem rendesen elvégző gyerek – történetünkben Peti –, és a (félig cseppfolyós) szereplőpáros, Fikkelstein és Baci máris berendezkedhet egy orrlukban. A máshonnan kilakoltatott lakásfoglalóknak minden vágya, hogy az új helyen minél tovább maradhassanak, mert a fertőzés veszélye így a legnagyobb. Hát még ha Fikkelstein úr családot is tud alapítani Fikula asszonnyal! Gyermekeik (Fikusz, Fikuci és Findula) gyorsan elsajátítják szüleik életmódját, és már nagyon várják, hogy egy olyan gyerekkel találkozhassanak, aki nem mossa meg rendesen a kezét. Ha pedig egy orrspraytámadásnak köszönhetően ismét hontalanokká válna ez a szörnyű család, egy papír zsebkendőből kémlelik a világot, hol találhatnának új „lakályos és tágas” orrlukat maguknak.

 

Tóth Krisztina történetét Timkó Bíbor (többek közt a Lengemesékből, a Muzsikáló madárházból  ismerős) rajzai keltik igazán életre, aki nagyon eltalálta Fikkelsteinék egyszerre barátságosan vicces és visszataszító karakterét. Reméljük, a (zöldön kívül is) rengeteg színben pompázó könyv legalább annyira meghatározó élménye lesz a mai gyerekeknek, mint egykoron a Fognyűvő manócska volt szüleiknek.  

 

Orrfújós mese

Szerző: Tóth Krisztina

Illusztrátor: Timkó Bíbor

Centrál Könyvek, 2016

2900 Ft

4+

 

A könyvet ITT megrendelheted!

További cikkek

Könyvutca ajánló EGY különleges könyvről...

"Hűűűű!!!! Keresem a szavakat, amivel elkezdhetném az értékelést erről a nagyszerű, szépséges és minden érzelmet felvonultató könyvről. És akkor már mindent el is árultam az elején: nagyon tetszett ez a könyv."

Tovább
FAGYIZD ÖSSZE AZ ÜNNEPLŐDET!

Már csak párat kell aludni és egy jó időre elfelejthetitek a koránkelést,

a leckeírást, eldughatjátok az iskolatáskát, a hegyezőt, a tornacuccot

és tárt karokkal várhatjátok az élmények végtelen sorát!

 

Szeretnénk, ha idén is velünk ünnepelnétek meg

ezt a várva-várt pillanatot, most

azonban úgy gondoltuk, hogy a tavalyi csokitorta-foltokat

FAGYI-foltokra cseréljük,

amik talán még jobban mutatnak majd az ünneplőn! :)

Tovább
EGY testben két lélek

„Empátiával, kutatómunkával és a képzelet erejével megalkotott hús-vér sziámi ikrek – ez a könyv felszámolja az előítéleteket, és könnyet fakaszt az olvasó szeméből.” – SUNDAY TIMES    

„Akinek van modora,/ az „egybenőtt ikreknek” nevez minket,/ bár mást is mondanak ránk:/ torzszülött, szörny,/ mutáns, nyomorék,/ sőt, egyszer azt is, hogy kétfejű démon,/ de ettől annyit sírtam,/ hogy egy hétig vörös volt a szemem.” (Sarah Crossan: EGY)

Tovább
Mesélő Budapest -Térképek, rejtvények, fotók!

Mik azok a botlókövek, és hol találhatóak? Kugler Frigyes cukrász milyen finomsággal csábította a budapesti polgárokat a Gerbeaud-ba? Milyen jelenetek díszítik Szent István lovas szobrát? Miért mondják a felnőttek sok épületre, hogy „régi bérház”?

Tittel Kinga MESÉLŐ BUDAPEST című könyve méltán népszerű az utóbbi időben, ugyanis számtalan érdekességet rejt a főváros nevezetességei iránt érdeklődő iskolás korosztálynak. A rendhagyó bédekkerről írtunk Nektek néhány kedvcsináló sort!

 

Tovább
Ön elavult böngészőt használ! A jobb felhasználói élmény érdekében kérjük, frissítse böngészőjét.   Értettem