MEGJELENT A PLÁZAFOGLYOK

Képzelj el egy filmet, amiben az összes kedvenc színészed szerepel. Megvan? Akkor most képzelj el egy regényt, amit az összes kedvenc íród írt. Igen, egyszerre.

A címe: Plázafoglyok

 

A történetnek hét elbeszélője van, hét kamasz, vagy fiatal felnőtt. Hét, egymástól teljesen eltérő személyiség. A cselekményt ők mondják el, egymást váltva, ezért színes, változatos az elbeszélői hang. Mire megszokod az egyiket, már jön is a másik, nincs időd pihenni olvasóként sem.

Maga a sztori is rengeteg meglepetést tartogat: a kihalt plázában egymást érik a megoldandó feladatok, amikkel ki-ki a maga vérmérséklete szerint birkózik meg. Valahogy ki kell jutniuk a csapdából, lehetőleg élve. A pláza, sok kamasz kedvenc helyszínéből a felnőttkori beavatás helyszínévé válik. Össze kell fogniuk egy olyan ügyben, amiben lehetetlennek tűnik jó döntést hozni.

Sikerül megfejteniük, mi a küldetésük? Sikerül megtörniük egy az ősi átkot? Sikerül megküzdeniük a helyzettel és önmagukkal? Kijutnak mind élve? Ezekre a kérdésekre megkapod a választ, ha elolvasod a Plázafoglyokat!

 

Szerzők:

Csurgó Csaba

Kalapos Éva

Mészöly Ágnes

Miklya Luzyányi Mónika

Molnár Krisztina Rita

Sohonyai Edit

Turbuly Lilla

Betűtészta kiadó, 2018

További cikkek

Ha elvesztetted az alvókádat

Előfordult már veletek, hogy a gyerek kedvenc plüsse, babája, kendője, amit eddig mindenhová magával cipelt, hirtelen nem volt sehol? Álltatok már dermedten a gyerek mellett, nem tudva, mit mondjatok neki? 

Tovább
Rigó Kata: Azt mondták, válnak

Fontos és hiánypótló könyv Rigó Kata Azt mondták, válnak című, frissen megjelent gyerekkönyve.

Napjainkban,  amikor a házasságok több, mint fele válással végződik, és minden harmadik gyermek érintett, különösen fontos, hogy legyen egy mesekönyv, ami az ő nyelvükön beszél erről a nehéz témáról. A mese gyógyító, traumaoldó ereje itt is abban rejlik, hogy megtapasztalhatják, problémájukkal nincsenek egyedül, számos kortársuk és azoknak szülei érintettek, és választ kapnak a felmerülő kérdéseikre.

Tovább
HELKA-TRILÓGIA – Díszkiadás

A gyerekek a magyar Gyűrűk urának tartják.

A szülők a balatoni tájak újszerű bemutatása miatt szeretik.  A pedagógusok a régi magyar mondák korszerű folytatását látják benne.  Olyanok is akadnak, akik a szövevényes cselekmény miatt olvassák, és akik egy varázslatos, mesés régmúltba vágynak vissza.  Más olvasóknak a szereplők rokonszenvesek: Helka hercegkisasszony, Ciprián, a bátor herceg, Kamor, a bölcs bakonyi varázsló, Tramini és Furmint, a folyton kalamajkákat okozó manók.  

Tovább
EGY testben két lélek

„Empátiával, kutatómunkával és a képzelet erejével megalkotott hús-vér sziámi ikrek – ez a könyv felszámolja az előítéleteket, és könnyet fakaszt az olvasó szeméből.” – SUNDAY TIMES    

„Akinek van modora,/ az „egybenőtt ikreknek” nevez minket,/ bár mást is mondanak ránk:/ torzszülött, szörny,/ mutáns, nyomorék,/ sőt, egyszer azt is, hogy kétfejű démon,/ de ettől annyit sírtam,/ hogy egy hétig vörös volt a szemem.” (Sarah Crossan: EGY)

Tovább
Ön elavult böngészőt használ! A jobb felhasználói élmény érdekében kérjük, frissítse böngészőjét.   Értettem