MEGJELENT A PLÁZAFOGLYOK

Képzelj el egy filmet, amiben az összes kedvenc színészed szerepel. Megvan? Akkor most képzelj el egy regényt, amit az összes kedvenc íród írt. Igen, egyszerre.

A címe: Plázafoglyok

 

A történetnek hét elbeszélője van, hét kamasz, vagy fiatal felnőtt. Hét, egymástól teljesen eltérő személyiség. A cselekményt ők mondják el, egymást váltva, ezért színes, változatos az elbeszélői hang. Mire megszokod az egyiket, már jön is a másik, nincs időd pihenni olvasóként sem.

Maga a sztori is rengeteg meglepetést tartogat: a kihalt plázában egymást érik a megoldandó feladatok, amikkel ki-ki a maga vérmérséklete szerint birkózik meg. Valahogy ki kell jutniuk a csapdából, lehetőleg élve. A pláza, sok kamasz kedvenc helyszínéből a felnőttkori beavatás helyszínévé válik. Össze kell fogniuk egy olyan ügyben, amiben lehetetlennek tűnik jó döntést hozni.

Sikerül megfejteniük, mi a küldetésük? Sikerül megtörniük egy az ősi átkot? Sikerül megküzdeniük a helyzettel és önmagukkal? Kijutnak mind élve? Ezekre a kérdésekre megkapod a választ, ha elolvasod a Plázafoglyokat!

 

Szerzők:

Csurgó Csaba

Kalapos Éva

Mészöly Ágnes

Miklya Luzyányi Mónika

Molnár Krisztina Rita

Sohonyai Edit

Turbuly Lilla

Betűtészta kiadó, 2018

További cikkek

Találj ki!

Hogy lesz egy unalmasnak ígérkező osztálykirándulásból félelmetesen izgalmas szabadulós játék? Úgy, hogy az osztály nyolc különc tagja mondvacsinált vagy valós indokkal lemarad az éjszakai túráról. A lepukkant kastélyszállóban töltik az éjszakát, ahol hamar a bogaras gondnok mesterien őrült játékának szereplőivé válnak. Ők nyolcan véletlenül lettek egy csapat, de hajnalig – ha szeretnék, ha nem – össze kell tartaniuk, mielőtt a többiek visszaérnek.  

Különleges könyv született: a könyv nyolc főszereplőjét megszólaltató nyolc író közös munkája. Ők nyolcan nem véletlenül lettek egy csapat, szívvel-lélekkel írták ezt a könyvet.

Tovább
Ha elvesztetted az alvókádat

Előfordult már veletek, hogy a gyerek kedvenc plüsse, babája, kendője, amit eddig mindenhová magával cipelt, hirtelen nem volt sehol? Álltatok már dermedten a gyerek mellett, nem tudva, mit mondjatok neki? 

Tovább
Rigó Kata: Azt mondták, válnak

Fontos és hiánypótló könyv Rigó Kata Azt mondták, válnak című, frissen megjelent gyerekkönyve.

Napjainkban,  amikor a házasságok több, mint fele válással végződik, és minden harmadik gyermek érintett, különösen fontos, hogy legyen egy mesekönyv, ami az ő nyelvükön beszél erről a nehéz témáról. A mese gyógyító, traumaoldó ereje itt is abban rejlik, hogy megtapasztalhatják, problémájukkal nincsenek egyedül, számos kortársuk és azoknak szülei érintettek, és választ kapnak a felmerülő kérdéseikre.

Tovább
HELKA-TRILÓGIA – Díszkiadás

A gyerekek a magyar Gyűrűk urának tartják.

A szülők a balatoni tájak újszerű bemutatása miatt szeretik.  A pedagógusok a régi magyar mondák korszerű folytatását látják benne.  Olyanok is akadnak, akik a szövevényes cselekmény miatt olvassák, és akik egy varázslatos, mesés régmúltba vágynak vissza.  Más olvasóknak a szereplők rokonszenvesek: Helka hercegkisasszony, Ciprián, a bátor herceg, Kamor, a bölcs bakonyi varázsló, Tramini és Furmint, a folyton kalamajkákat okozó manók.  

Tovább
Ön elavult böngészőt használ! A jobb felhasználói élmény érdekében kérjük, frissítse böngészőjét.   Értettem