KIMONDHATATLANUL érzelmes könyv

12 író kapott 12 érzelmet kifejező szót, amelyeket nem mondhattak ki. Írniuk kellett róluk. Született 10 novella és 2 képregény. Mert van, hogy mi is így kapjuk az érzéseket. Akciósan, most ajándék ragtapasszal, vízálló, nem bőrbarát, élénk neon színekben, gagyi szörnyecske mintákkal! Nincs meg ilyenkor a wow- érzés… Igen, néha piszok nehéz beszélni az érzéseinkről – egyáltalán hol kerültek belénk, külvilágtól és érzelmektől hermetikusan elzárt énünkbe? Majd pár év múlva brit tudósok megállapítják, hogy a bőrlégzéssel együtt, fotoszintézissel, szervetlenből szerves érzéseket gyártunk, és napfény sem kell hozzá, már elég a mobilunk fénye, hogy a mitkezdjekmostezzel érzések megszülessenek bennünk. Neked hány pipa van meg ebből a 12-ből? Vágy-Szégyen-Félénkség-Fájdalom-Szerelem-Kétségbeesés-Féltékenység-Öröm-Bátorság-Bűn-Gyűlölet…

Még normális sorrendet sem lehet kérni abban, hogy milyen egymásutánban jöjjenek. Mint, amikor elmész a dokihoz, alig vannak előtted, ennyit megéri várni egy felmentésért, húzol egy sorszámot, leülsz örömködve, ahogy benézel az Insta-ra, hányan lájkolták legutóbbi fotódat, és már te következel, erre sorra kerülnek elő az arcok nálad alacsonyabb sorszámú cetlikkel.

Nincs is jó sorrend, lehetne ábécében, de akkor a szerelem a végére kerülne. És csak utána jönne a vágy… Ha valaki ír, blogot, könyvet, filmet, bármit, már eggyel beljebb van. Azt a feladatot, hogy kezelni is tudja az érzéseit, még nem feltétlenül oldotta meg, de legalább kiírta magából. És sorait olvasva rádöbbenünk, hogy hoppá, mégsem vagyunk egyedül, mással is megtörténhet az, ami velünk.

Ismerjük a mondást, hogy „Azokért a pillanatokért élj, amiket nem tudsz szavakba önteni!” – hát, ilyen lesz bőven. Nem is az a fontos, hogy hangosan kimondjuk az érzéseinket, de legalább belső hangon suttogva, csak magunknak.

Jó lenne messze futni néha, mondjuk az olasz tengerpartra, szőke csíkokat fakíttatni a Nappal a hajunkba, tengerillattal illatosítani magunkat, a forró homokra fogni, hogy miért rohanunk sikongatva a kék tengerbe, pizzát enni és lédús paradicsomot, talán a szomszéd faluban érett olajbogyókkal. Így nőttek fel a Kimondhatatlanul szerzői. 12 olasz, aki érzelmeiről vall, történetekbe ágyazva mesél neked őszintén, szabadon. Majd csendben távoznak, szavaikat itt hagyják neked. Újra olvasni, megihletődni, hogy te is leírd, kimondd, megéld, vagy tartsd magadban megszelídítve, kézhez szoktatva, kicsit megbarátkozva vele.

Kimondhatatlanul

Szerzők:

Pierdomenico Baccalario: Vágy (Dr. Falvay Dávid fordítása)

Paola Zannoner: Szégyen (Todero Anna fordítása)

Silvana Gandolfi: Félénkség (Ungvári Zsoltné Simon Nóra fordítása)

Sara Colaone: Fájdalom (Ungvári Zsoltné Simon Nóra fordítása)

Beatrice Masini: Szerelem (Dr. Lukácsi Margit fordítása)

Lodovica Cima: Kétségbeesés (Stimatz Borbála fordítása)

Guido Sgardoli: Félelem (Gál Judit fordítása)

Alessandro Baronciani: Öröm (Ungvári Zsoltné Simon Nóra fordítása)

Antonio Ferrara: Bátorság (Dr. Falvay Dávid fordítása)

Luisa Mattia: Bűn (Dr. Falvay Dávid fordítása)

Fabrizio Silei: Féltékenység (Dr. Török Tamara fordítása)

Antonella Ossorio: Gyűlölet (Tóth Dalma fordítása)

Borító: Malum Stúdió – Szabó Vince

Betűtészta Könyvek, 2016

3450 Ft

 

ITT tudod megvásárolni kedvezményesen!

További cikkek

Megjelent legújabb könyvünk!

Megjelent a József Attila-díjas KISS OTTÓ legújabb könyve: A PIROS TENGERALATTJÁRÓ. Készen álltok egy óceánátszelő, bálnamentő, eszkimó barátokat szerző kalandra egy hordóból eszkábált, piros tengeralattjáróval? Tartsatok Lucával, Dominikkel, Beton tatával, Turbó mamával és Cicuskámmal földön-vízen át Grönlandig és vissza - Orosz Annabella illusztrációival szemet-lelket gyönyörködtető utazásban lesz részetek!

Tovább
Nyári nyitva tartás

Szeretjük a változatosságot! Ezért most, hogy már jól megszoktátok átmeneti nyitva tartásunkat, változtatunk kicsit rajta...
Június 15-től nyár végéig HÉTKÖZNAPOKON 10-18 ÓRÁIG, SZOMBATONKÉNT 10-13 ÓRÁIG várunk titeket sok szeretettel, és persze temérdek könyv és játékújdonsággal.
Vége a digitális tanévnek, indulhat a NEM DIGITÁLIS VAKÁCIÓ, az élményhalmozás, jöhetnek a jobbnál jobb nyári olvasmányok!

Tovább
Kerti ablakos átvevő ponttá alakulunk (átmenetileg)...

2020. május 6-ától a Betűtészta átvételi ponttá alakul. Add le megrendelésed Facebook üzenetben, vagy a 06306317610-es telefonszámon, vagy a konyvesbolt@betuteszta.com e-mail címen, mi pedig összekészítjük a kiválasztott mesekönyvet, Djeco játékot, felnőtt regényt, hangos könyvet, Mayer szörpöt, kézműves ékszert. Dél és 15 óra között átveheted az összekészített pakkodat az udvarunk felöli ablakon keresztül. Kérünk, te is viselj maszkot, és kártyával fizess.

Szeretettel várunk!

Tovább
Találj ki!

Hogy lesz egy unalmasnak ígérkező osztálykirándulásból félelmetesen izgalmas szabadulós játék? Úgy, hogy az osztály nyolc különc tagja mondvacsinált vagy valós indokkal lemarad az éjszakai túráról. A lepukkant kastélyszállóban töltik az éjszakát, ahol hamar a bogaras gondnok mesterien őrült játékának szereplőivé válnak. Ők nyolcan véletlenül lettek egy csapat, de hajnalig – ha szeretnék, ha nem – össze kell tartaniuk, mielőtt a többiek visszaérnek.  

Különleges könyv született: a könyv nyolc főszereplőjét megszólaltató nyolc író közös munkája. Ők nyolcan nem véletlenül lettek egy csapat, szívvel-lélekkel írták ezt a könyvet.

Tovább
Ön elavult böngészőt használ! A jobb felhasználói élmény érdekében kérjük, frissítse böngészőjét.   Értettem