Hűségprogram Ingyenes házhozszállítási lehetőség

"Ha lenne egy saját állatkertem...!" - Egy kártyajáték az egész családnak

2017-04-05

Animazoo

Djeco kártyajáték

7+

 „Ha lenne egy saját állatkertem…!” – a Djeco 7 éves kortól ajánlott kártyajátéka azoknak a gyerekeknek és szülőknek szól, akik szívesen eljátszanának ezzel a gondolattal. Persze ehhez nem elég szeretni az állatokat, hanem taktikázni és kicsit számolni is tudni kell!

Az Animazoo kártyajáték célja, hogy a Föld minden tájáról állatokat vásároljunk, melyeket állatkártyákon találunk.

Az állatkártyákból hármat ki kell terítenünk az asztalra (az állatkártyák paklijából), melléjük pedig 3 élelemkártyát (az élelemkártyák paklijából). A kezünkben összesen 5 élelemkártyát tarthatunk (hús-, növény- és mindenevő állatokhoz, lapjárástól függően). Ugyanis élelemkártyákkal vásárolhatjuk meg az asztalon lévő állatkártyákat vagy cserét is csinálhatunk vásárlási céljainknak megfelelően az asztalon lévő élelemkártyákkal. Egyes állatok olcsóbbak (egyetlen élelemkártyával megvásárolhatóak), másokhoz pedig (akár a játék végéig is) gyűjtögetnünk kell.

A megvásárolt állatokból áll össze saját állatkertünk.

A játék közben, valamint a végén (amikor minden kártyalap elfogyott az asztalról), ki kell értékelni bónuszkártyákkal az állatkert-tulajdonosok teljesítményét a következő szempontok szerint: a legigényesebb állatkert (azaz a játékosnak minden fajból van állata), a legdrágább állatkert (az állatkártyák élelmet jelző pontjai alapján), a legváltozatosabb állatkert (amikor az állatok eredeti lakhelye lefedi az összes kontinenst). Ám bónuszkártyát az is kaphat, aki a legtöbb állatot gyűjtötte ugyanabból a fajból.

 

Kiknek ajánljuk a játékot?

  1. A vállalkozó kedvű, bátor játékosoknak! (Nem lehet passzívan játszani, beérni egy-két drágább állattal, mivel bizonyos cserék után rögtön vásárolni kell az asztalon lévő állatokból.)
  2. Azoknak a gyerekeknek, akik már magabiztosan számolnak 20-as számkörben, és kisiskolásként szeretnék megismerni a Föld állatait!
  3. Az egész családnak, mivel ezt a játékot a felnőttek is élvezik!

 

Miért ajánljuk a játékot?

  1. Mert izgalmas dizájnja van (egyes kártyalapokat poszterként is elfogadnánk)!
  2. Mert izgalmas szabályokra épül, és ezért újra és újra elővehető!
  3. Mert nem csak egy győztese lehet: minden játékosnak esélye van a sikerélményre!

 

 

Keresd nálunk, a Betűtésztában!

További Betűtészta blog