Hűségprogram Ingyenes házhozszállítási lehetőség

Betűtészta blog

Így született Plüsspuma és egy új budakeszi író...
Így született Plüsspuma és egy új budakeszi író...

Sziasztok! Zsófi vagyok, én írtam a Plüsspuma lapozó versikéit.

Azóta sokan kérdeztétek tőlem: „És ez hogy jött?”

Fú, hát erre nehéz tömören válaszolni, ugyanis órákon át tudnék beszélni a nyelvvel, a szavak világával való viszonyomról: gyerekkori, könnyek között nevetős szóviccekről és szókifacsarásokról, otthon és az iskolában; az idegen nyelven való halandzsázásról, amit az öcsémmel műveltünk; a kamaszkori, íróasztal alatt titokban kiolvasott regény-hegyekről és az ebben az időszakban mániákusan írt napló-kötegekről; az egyetemista kori rádöbbenésemről, hogy a versek legalább olyan csodálatos „lények”, mint a regények és novellák; a szárnypróbálgatásaimról magyarul és angolul versben, prózában és műfordításban…

Tovább
„Közte pocak, benne kóc…” Érkezik a Babagombóc!
„Közte pocak, benne kóc…”   Érkezik a Babagombóc!

 

Egy 100% Budakeszi-könyv! Sokan így ismerték Nyulász Pétertől A baba bab (2011) című lapozót megjelenésekor. Hiszen mind az író, mind az illusztrátor (Schall Eszter) ebben a városban él és alkot, valamint a Betűtészta Könyvek kiadó is itt, egy mesés régi házban található a Fő utcán. A 100% még mindig áll, ám nem csak a Budakeszihez kötődő, hanem általában a mondókáskönyveket szerető olvasók veszik kézbe a könyvet. A már országszerte népszerű, babáknak szóló kiadvány most külsejében megújulva, új versekkel és mondókákkal kiegészülve 3 KÜLÖN RÉSZBEN jelent meg. Ezek közül 2016 őszétől kettőt már a szülők kezéből nézegethetnek apróságok. Az első a Babagombóc, melyet leges-legkisebbeknek ajánlunk!

Tovább
Önnek három ZEN üzenete érkezett!
Önnek három ZEN üzenete érkezett!

Milyen lenne, ha kinéznénk az ablakon és a kertünkben ott ülne egy hatalmas panda, piros papírernyővel a kezében? Karival, Miskával és Edivel éppen ez történik egyik reggel, a három testvér pedig hamar barátságot köt Víztükrével, az óriáspandával. Egyenként meglátogatják őt, a panda pedig egy-egy régi zen történettel ajándékozza meg őket. A mai rohanó, értékvesztett világban ez a mesekönyv olyan, mint amikor telefonunk csengőhangját szélcsengőre állítjuk.

Tovább
KIMONDHATATLANUL érzelmes könyv
KIMONDHATATLANUL érzelmes könyv

12 író kapott 12 érzelmet kifejező szót, amelyeket nem mondhattak ki. Írniuk kellett róluk. Született 10 novella és 2 képregény. Mert van, hogy mi is így kapjuk az érzéseket. Akciósan, most ajándék ragtapasszal, vízálló, nem bőrbarát, élénk neon színekben, gagyi szörnyecske mintákkal! Nincs meg ilyenkor a wow- érzés… Igen, néha piszok nehéz beszélni az érzéseinkről – egyáltalán hol kerültek belénk, külvilágtól és érzelmektől hermetikusan elzárt énünkbe? Majd pár év múlva brit tudósok megállapítják, hogy a bőrlégzéssel együtt, fotoszintézissel, szervetlenből szerves érzéseket gyártunk, és napfény sem kell hozzá, már elég a mobilunk fénye, hogy a mitkezdjekmostezzel érzések megszülessenek bennünk. Neked hány pipa van meg ebből a 12-ből? Vágy-Szégyen-Félénkség-Fájdalom-Szerelem-Kétségbeesés-Féltékenység-Öröm-Bátorság-Bűn-Gyűlölet…

Tovább
HELKA-TRILÓGIA – Díszkiadás
HELKA-TRILÓGIA – Díszkiadás

A gyerekek a magyar Gyűrűk urának tartják.

A szülők a balatoni tájak újszerű bemutatása miatt szeretik.  A pedagógusok a régi magyar mondák korszerű folytatását látják benne.  Olyanok is akadnak, akik a szövevényes cselekmény miatt olvassák, és akik egy varázslatos, mesés régmúltba vágynak vissza.  Más olvasóknak a szereplők rokonszenvesek: Helka hercegkisasszony, Ciprián, a bátor herceg, Kamor, a bölcs bakonyi varázsló, Tramini és Furmint, a folyton kalamajkákat okozó manók.  

Tovább