Hűségprogram Ingyenes házhozszállítási lehetőség
  • 308 oldal
  • Kötés: füles, kartonált
  • ISBN: 9786155587078
  • Nyelv: Magyar
  • Megjelenés éve: 2016
15%
3450 Ft
2933 Ft
Kosárba
Elérhetőség: Raktáron
Várható szállítás: 1-2 munkanap

Kamor - Helka menyegzője

A Helka trilógia harmadik kötete

Nyulász Péter

Helka. A Balaton legendája újraéled.

Hőseinket a harmadik rész elején ott találjuk, ahol a második rész végén láthattuk őket: a füredi parton, az ünnepi forgatagban. A part felé eközben egy sötét viharfelleg közeledik. Kamor varázsló legrosszabb sejtése igazolódott be általa, ezért úgy dönt, elmondja Helkáéknak a rossz hírt: egy minden eddiginél nagyobb ellenséggel kell ezúttal szembenézniük. Egyetlen, igazinak mondható ellenfele meg akarja szerezni Kamortól a varázserővel bíró napélykristályok egyikét. Kamor régi titkokat árul el Helkáéknak a varázshatalmasságok történetéből és saját életéből egyaránt. A gyönyörű helyszínekben bővelkedő zárókötet igazi nagy csatát tartogat hőseinknek, Helkának pedig egy párt, akinek neve sokaknak ismerősen cseng majd.  

Helka: IBBY – Az Év Gyerekkönyve díj (2011)

A sorozatról:

A gyerekek a magyar Gyűrűk urának tartják. A szülők a balatoni és más magyar tájak újszerű bemutatása miatt szeretik.  A pedagógusok a régi magyar mondák korszerű folytatását látják benne.  Olyanok olvasók is vannak, akik a szövevényes cselekmény miatt kedvelik, és akik egy varázslatos, mesés régmúltba vágynak vissza.  Más olvasóknak a szereplők rokonszenvesek: Helka hercegkisasszony, Ciprián, a bátor herceg, Kamor, a bölcs bakonyi varázsló, Tramini és Furmint, a folyton kalamajkákat okozó manók.  Veszprémben vízibáb-előadás lett belőle, Balatonfüreden pedig egy játszótéren találkozhatunk szereplőivel.

A fordulatos elbeszélői stílussal izgalmassá tett, humoros és népszerű Helka-történet a fantasy határát súrolja.  A valós helyszíneken játszódó ifjúsági regény egy képzeletbeli kirándulásra hívja olvasóit a Bakonytól, a Balaton környékén és az Alföldön át, egészen a Bükkig. A népszerű kiadvány emellett valódi kirándulások szervezésére is inspirált.

A trilógia további kötetei:

  1. RÉSZ: Helka – A Burok-völgy árnyai
  2. RÉSZ: Ciprián – A Balaton hercege

A TRILÓGIÁRÓL ITT OLVASHATSZ!