Hűségprogram Ingyenes házhozszállítási lehetőség
  • 308 oldal
  • Kötés: puhatáblás ragasztott
  • ISBN: 9786155587108
  • Nyelv: Magyar
  • Megjelenés éve: 2016
15%
3450 Ft
2933 Ft
Kosárba
Elérhetőség: Raktáron
Várható szállítás: 1-2 munkanap

Helka

Nyulász Péter

Helka. A Balaton legendája újraéled.

Zajlanak az ünnepi előkészületek a tihanyi Soktornyú Kastélyban: Helka hercegkisasszony ugyanis nemsokára trónörökössé válik. Arról azonban senki nem tud, hogy a hercegkisasszony gombászni szökött egy Csiperke nevű apróddal a közeli erdőbe. Éppen ez a csíny menti meg őket a veszedelemtől, ami időközben a békés várnép felé közeledik. A Burok-völgyben lakó Bora boszorkány más sötét teremtményekkel bosszút forral a Soktornyú Kastély ellen, és nem riad vissza semmitől, hogy feldúlja a Balaton békéjét. Szerencsére Helkának és Csiperkének akad segítőtársa az öreg bakonyi varázsló, Kamor, és két bolondos manója, Tramini és Furmint személyében. Ám a Bora feletti győzelemhez hosszú út vezet…

IBBY – Az Év Gyerekkönyve díj (2011)

Kapható díszkiadásban és e-book formájában is! (2016)

 

A sorozatról:

A gyerekek a magyar Gyűrűk urának tartják. A szülők a balatoni és más magyar tájak újszerű bemutatása miatt szeretik.  A pedagógusok a régi magyar mondák korszerű folytatását látják benne.  Olyanok olvasók is vannak, akik a szövevényes cselekmény miatt kedvelik, és akik egy varázslatos, mesés régmúltba vágynak vissza.  Más olvasóknak a szereplők rokonszenvesek: Helka hercegkisasszony, Ciprián, a bátor herceg, Kamor, a bölcs bakonyi varázsló, Tramini és Furmint, a folyton kalamajkákat okozó manók.  Veszprémben vízibáb-előadás lett belőle, Balatonfüreden pedig egy játszótéren találkozhatunk szereplőivel.

A sok-sok varázslattal és titokkal izgalmassá tett, humoros és népszerű Helka-történet a fantasy határát súrolja.  A valós helyszíneken játszódó történet egy képzeletbeli kirándulásra hívja olvasóit a Bakonytól, a Balaton környékén és az Alföldön át egészen a Bükkig, de az országszerte népszerű családi olvasmány helyszíneire valódi kirándulásokat is szerveznek.

A trilógia további kötetei:

II. RÉSZ: Ciprián – A Balaton hercege

III. RÉSZ: Kamor – Helka menyegzője

A TRILÓGIÁRÓL ITT OLVASHATSZ!